A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

3 megkérdőjelezhetetlen érv a használt laptopok mellett

3 megkérdőjelezhetetlen érv a használt laptopok mellett Többségünk hajlamos a “használt” szót egyenlővé tenni a megbízhatatlan kifejezéssel. Ebből következik, hogy gyakran előítéletekkel állunk a használt dolgokhoz és esélyt sem adunk magunknak azok kipróbálására. Pedig nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent beszerezhetünk jóval kedvezőbb áron úgy, hogy közben minőségben is felveszik a versenyt a vadonat új társaikkal.
 

Ez a laptopok esetében sincs másképp, így cikkünkben szeretnénk rávilágítani azokra a lényeges szempontokra, amelyek miatt igenis megéri használtat vásárolni. 


1. Kedvező ár

 

Egy új termék frissessége vitathatatlan, viszont azt már kevesebben tudják elhinni, hogy ugyanazt a teljesítményt és minőséget, amit egy új laptop képvisel, jóval olcsóbban is megkaphatják.

 

Ha körültekintően vásárolsz, akkor az új laptopra szánt költségkeretből lehetőséged van egy jóval gyorsabb vagy jelentősen magasabb teljesítménnyel rendelkező használt eszközt vásárolni. Meglepő lehet, de számos vállalat mindössze amiatt cseréli le laptopjait idő előtt, mert a legújabb modellt szeretné beszerezni a dolgozói számára. 

 

Ilyen esetben a korábbiak még mindig kiváló állapotban, egy használt laptopokat értékesítő üzletbe/webshopba kerülnek. Azaz, ezek a használt laptopok valójában nem is olyan “régiek” mint azt gondolnánk, maximum nem rendelkeznek a legújabb fejlesztésekkel, extrákkal.  

 

Fontos még megemlítenünk, hogy az erre specializálódott cégek többsége elvégzi a laptopok felújítását és frissítését is, azok eladása előtt. 

 

Összességében tehát mérlegelnünk kell, hogy mi éri meg számunkra jobban. Egy használt, mégis csúcskategóriás laptop olcsón vagy egy bár új, mégis alacsonyabb teljesítményű, drága eszköz.

 

 

2. Környezetbarát

 

Amikor egy használt laptop megvásárlása mellett döntesz, akkor egy olyan eszközt hasznosítasz újra, ami nagy valószínűséggel a kukában landolt volna, hiszen másnak már nincs rá szüksége.

 

Mivel nem veszel meg egy vadi új eszközt, így hozzájárulhatsz a gyártás során keletkezett káros anyagok redukálásához.

 

Talán nem is gondolnád, de csupán egyetlen laptop előállításához több mint 1500 liter vízre van szükség és akkor még nem volt szó a felhasznált szén vagy a különféle vegyi anyagok mennyiségéről.

 

Környezetünk megóvása szempontjából rendkívül fontos lenne, hogy az előállított laptopok tudását, kapacitását és teljesítményét maximálisan kihasználjuk.

 

 

3. Garancia, mint biztosíték

 

Bizony egy új laptop vásárlása esetén is előfordulhat, hogy idő előtt meghibásodnak egyes, viszont egy magas áron megvásárolt eszközt senki sem cserélget szívesen 1-2 évente. 

 

Ugyanakkor, ha használt laptopra esik a választásod, akkor minimálisabb költséggel lecserélheted egy másikra, ha bármilyen gond adódik.

 

Viszont érdemes nagyon körültekintőnek lenni abban, hogy honnan szerezzük be használt laptopunkat. Igazán egyszerű megoldásnak tűnhet magánszemélytől vásárolni, de ez klasszisokkal több kockázattal jár, mintha egy kifejezetten használt/felújított laptopokat forgalmazó webáruházban keresgélnél.

 

Sajnos ha közvetlenül a laptop tulajdonosától szerezzük be az eszközt, akkor nagy valószínűséggel nem egy tapasztalt szakember fog minket tájékoztatni. Vagyis, később sem lesz majd a segítségünkre ha esetlegesen probléma merülne fel, emellett az esetek döntő százalékában nem nyújt semmiféle garanciát a laptopra.

 

Ezzel szemben, ha egy használt/felújított laptopokkal foglalkozó webshopban vásárolsz, akkor teljeskörű és profi tájékoztatást kaphatsz a laptopokról. 

 

Egyáltalán nem kell félned attól, hogy elhallgatott hibákkal szembesülsz a vásárlást követően, de ha mégis felmerülne később bármilyen probléma, akkor ott van biztosítéknak a garancia. Mivel nem csak az új termékek lehetnek garanciásak, hanem a használtak is! 

 

A Computer Factory webáruháza egyedülállóan 2 év garanciát biztosít laptopjaira és bármikor rendelkezésre állunk vásárlóink számára - a vásárlást követően is. 

 

Ráadásul a 2 év garancia minimális extra költségért cserébe, akár 3 évre is növelhető. 

 

Ha mindez még nem lenne elég, 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk termékeinkre, azaz elviheted egy próbaidőszakra és ha meggondolnád magad, 30 napon belül visszakapod a ráköltött összeget. 


Ha szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

 

https://www.computerfactory.hu/

Keresés