A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

A HP márka példamutató sikertörténete

A HP márka példamutató sikertörténete

Bármerre is járunk a Földön, a HP márkanevet minden bizonnyal a legtöbben már hosszú ideje jól ismerik. Nem véletlen, hiszen ma a világ legnagyobb IT vállalatai között szerepel, s évről évre garantálja termékeinek magas minőségét.

 

Cikkünkben ezúttal a HP sikertörténetébe nyújtunk betekintést, melyben megmutatjuk, honnan indult a vállalat és hogyan nyerte el a mai biztos pozícióját a piacon. 

A HP története szó szerint egy kis garázsból indult, ahol két kaliforniai Stanford Egyetemen végzett, friss diplomás villamosmérnök ötletelgetni kezdett. A szóban forgó két csodás elme pedig nem más, mint Bill Hewlett és Dave Packard.

Az 1930-as években, a nagy gazdasági világválság után kezdett el a két fiatalember együtt dolgozni, a kezdetek kezdetén pedig még mezőgazdasági és ipari elektromos termékeket gyártottak és értékesítettek.

 

A HP név nyilvánvalóan a Hewlett-Packard vezetéknevek kezdőbetűiből született, a sorrendet pedig egyszerűen egy érme feldobásával döntötték el. A nyertes állítólag Packard lett, de végül átadta az első helyet Hewlett-nek. A Hewlett-Packard cég hivatalosan pedig 1939-ben alakult meg.

Első nagy sikerüket egy hangberendezések tesztelésére szolgáló audio oszcillátor hozta meg, aminek továbbfejlesztett változatát, később a Walt Disney stúdiója is megvásárolta.

Nem beszélve arról, hogy a terméket még több mint 30 évig sikeresen forgalmazták, ezáltal vált a világ egyik legtovább forgalmazott elektronikai termékévé.

A HP termékskálája folyamatosan bővült, termékeiben pedig évről évre megmutatkozott az innováció, a fejlesztés és a magas fokú precizitás. Egyre több piacon vált jelentős szereplővé, többek között a mérőműszerek, orvosi műszerek, fényképezőgépek, számológépek területén, de a listát még hosszasan sorolhatnánk. 

Bár a vállalat sokáig nem foglalkozott félvezetőkkel, mégis a mai napig a Szilícium-völgy alapítójaként emlegetik.

A HP-t első miniszámítógépei mellett, a világ legelső tudományos zsebszámológépének megalkotása, majd az 1980-as években a tintasugaras és lézernyomtatók létrehozása tette világhírűvé. 

A számítógépes piacra az 1960-as években törtek be a saját HP 2100 és HP 1000 névre keresztelt miniszámítógép sorozataikkal, melyeket később asztali PC-k, üzleti számítógépek, majd évekkel később laptopok követtek. 

 

A HP laptopjai napjainkban

A HP ma egyértelműen a számítógépes piac legnagyobbjai között szerepel, hiszen a kezdetektől képviselik és garantálják a magas minőséget, a precizitást, a pontosságot és a megbízhatóságot.

A magas gyártási minőség miatt, számítógépei és laptopjai mindig is a prémium kategóriába tartoztak és tartoznak a mai napig. Eszközeit az elegáns, igényes és masszív, strapabíró megjelenés mellett, a kiváló minőségű belső alkatrészek, a magas teljesítmény és a legmodernebb funkciók jellemzik.

Ahogyan azt említettük, a HP a prémium vagy üzleti kategóriás laptopjaira igen nagy hangsúlyt fektet, aminek évről évre meg is mutatkozik az eredménye. Egyik legnépszerűbb és legelismertebb termékcsaládja a szakmában és a fogyasztók körében a HP EliteBook. 

A HP EliteBook szériákat a vállalat szintén a prémium szegmensbe szánta, így az “átlag” fogyasztók mellett, nagyvállalatok és multinacionális vállalatok is szívesen vásárolják. Ez már önmagában igazolja a szériák minőségét, hiszen az ilyen vállalatok elsősorban a megbízhatóságra fókuszálnak.

Éppen emiatt az EliteBook szériák úgy lettek megalkotva, hogy mind belsőleg, mind külsőleg a legkiválóbb minőségű alkatrészekkel büszkélkedhetnek. Belső tulajdonságait tekintve igen magas teljesítményt nyújtanak, külsejükre pedig jellemző a masszivitás. 

A HP jellemzően fémházba bújtatja üzleti laptopjait, hiszen amellett, hogy a magnézium váz magas fokú védelmet nyújt, igazi prémium megjelenést is kölcsönöz. Egy EliteBook esetében tehát alacsony a meghibásodás kockázata, nem kell tartanunk attól, hogy az első ütéstől vagy ejtéstől máris tönkremegy az eszközünk. 

A HP EliteBook szériáit éppen kiváló tulajdonságai miatt, igazán megéri használtan is beszerezni. Hiszen gondolj csak bele, hogy ha az új laptopodra szánt összeget egy használt, de üzleti kategóriás laptopra költöd, akkor ugyanazért a pénzért egy sokkal jobb teljesítményű és minőségű laptopot kaphatsz.

Ha szeretnél kitűnő állapotban, mégis kedvező áron a HP laptopok egyikéből választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

 

https://www.computerfactory.hu/

Keresés