A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Gyakran Ismételt Kérdések

Honnan származnak a használt számítógépek, notebookok, TFT-monitorok?


A használt berendezések kivétel nélkül nagyvállalatok lízingszerződéseiből származnak. Ezeket az eszközöket 2–4 évig használták, majd új eszközökkel helyettesítették őket, így a korábbi termékek visszatérnek a piacra. A használt laptopok, számítógépek és monitorok mind kiváló minőségű üzleti eszközök, így jelentősen eltérnek a végfelhasználói eszközöktől.

Átlagosan hány évesek a használt notebookok és számítógépek?


Az eszközöket nagyvállatoknál használták 2–4 évig tartó bérleti konstrukció keretében, majd új eszközökre cserélték le őket. Attól függően, hogy az eszközöket mennyi ideig tárolták az újraértékesítés előtt, várhatóan 3 és 4 év közöttiek lehetnek. Egyes esetekben előfordulhat, hogy idősebbek.

Érdemes használt számítógépeket és notebookokat vásárolni?


Egyértelműen érdemes használt berendezéseket vásárolni, nemcsak a fenntarthatóság és a környezetvédelem, de saját pénztárcánk kímélésének érdekében is. A legtöbb esetben több mint 60–80%-ot takaríthatsz meg a gépek újkori árához képest.

Modell Új ára Felújított ára Megtakarítás
Lenovo Thinkpad T450 470 000 Ft 169 000 Ft 64% 
HP Elitebook 840 G1 429 000 Ft 149 000 Ft 65%
Dell Latitude 7250  417 000 Ft 119 000 Ft 71%
Fujitsu Lifebook E734 354 000 Ft 119 000 Ft 66% 

Az asztali számítógépek esetén is jelentős a megtakarítás:

Modell Új ára Felújított ára Megtakarítás
HP Elitedesk 800 G1 SFF  264 000 Ft  71.900 Ft  72% 
Dell OptiPlex 9020 i7  357 000 Ft  109.000 Ft  69%
Lenovo Thinkcentre M700  302 000 Ft  141.900 Ft  53% 


Hol találom meg a Windows 10 termékkulcsot?


Ha a modern Windows 10 már telepítve van az eszközödre, akkor már nincs hagyományos kulcsmatrica. Ebben az esetben a kulcs hozzárendelésre került az eszközhöz (BIOS-ban van elmentve). Új telepítés esetén általában már nem kell kézzel újra megadni a kulcsot, mivel a készülék automatikusan mindent felismer, és regisztrálja magát. Ha szeretnéd megszerezni a telepítőkulcsot, ezt könnyen megteheted egy harmadik féltől származó programmal.

Személyesen is vásárolhatok használt notebookokat és számítógépeket az üzletben? 


Természetesen! Nemcsak online boltunkon keresztül vásárolhatsz, hanem budapesti üzletünkben is átveheted a kiválasztott terméket (térkép). Kérjük, vedd figyelembe, hogy minden eszköz előkészítéséhez egynapos feldolgozási időre van szükségünk, attól függetlenül, hogy készleten van-e a termék. A tőlünk megrendelt számítógépet vagy laptopot a következő munkanaptól bármikor átveheted, vagy ingyenesen kiszállítjuk.

Tartalmaz-e illesztőprogramot vagy telepítőlemezt a csomag?


Nem. A Windowst már előre telepítettük, be van állítva az összes PC-re és notebookra. Az operációs rendszerrel és/vagy az illesztőprogramokkal együtt nem szállítunk adathordozót (pl. DVD-t) – mint általában. Az összes szükséges illesztőprogramot ingyenesen letöltheted az internetről, szükség esetén a telepítőlemez is gyorsan és egyszerűen létrehozható.

A programok már telepítve vannak a használt számítógépekre és notebookokra?


A Windows operációs rendszer előre telepítve van a használt számítógépekre és notebookokra. További szoftverek megvásárolhatóak, vagy ingyenesen letölthetők.


A Windows alapból tartalmazza az Office csomagot, vagy külön kell megvásárolni?


Nem. Eszközeink nem tartalmaznak további szoftvereket, például Office-t és hasonlókat. Ezt külön szükséges megvásárolni.

Miért kisebb a merevlemezem a megadottnál?


A merevlemez kapacitásának jelzésére a számítógépgyártók és -kereskedők a szokásos tizedes számrendszereket használják. Míg a decimális számrendszerben a bájtok, a KB, a MB és a GB közötti konverziós tényező 1 000, addig a számítógép a bináris rendszert, és így az 1024 konverziós tényezőt használja. Ez százalékos különbséget eredményez a merevlemez méretének megadásakor.

Mit jelent a billentyűzet elrendezése?

Néhány eszközön angol / francia / svéd / amerikai vagy hasonló a billentyűzetkiosztás. Ez azt jelenti, hogy a billentyűzet nem eredeti magyar. Ez könnyen orvosolható a csomagban található ajándék billentyűzetmatricával. Azonban a billentyűzetmatrica használatával a világítóbillentyűzet-funkció bizonyos típusoknál csak korlátozottan alkalmazható.

Mit jelent a felújítás?

A termékek általános felújítását és javítását, valamint a hibás alkatrészek cseréjét. A Computer Factorynál az összes használt PC-t, notebookot és tabletet alaposan megtisztítjuk és technikailag ellenőrizzük, majd az operációs rendszert újratelepítjük.
Milyen kiegészítőket tartalmaznak a használt notebookok és számítógépek?
A mellékelt tartozékok: töltőkábel, akkumulátorok, billentyűzetmatrica stb. A kiegészítők készülékenként eltérőek.

Megfertőzheti-e használt készülékemet vírus vagy trójai program?


Nem. Szállítás előtt minden eszközünk szigorú minőségbiztosításon esik át, mely magában foglalja az új operációs rendszer telepítése előtti adatok törlését is. A teljes merevlemezt többször felülírjuk, ezzel az eljárással garantálva, hogy a készüléken nincsenek rosszindulatú programok.


Mi a különbség a felújított és a szépséghibás termékek között?


A felújított termékek olyan készülékek, amelyekben nincsenek hibák, és nincs tudomásunk a használhatóságát befolyásoló körülményről sem. A szépséghibás eszközök kis optikai vagy műszaki hiba miatt általában már nem értékesíthetők első osztályú áruként, éppen ezért olcsóbbak. Természetesen a szépséghibás termékek is maradéktalanul működőképesek, és ugyanolyan garanciális feltételek vonatkoznak rájuk, mint a felújítottakra.

Hogyan aktiválhatom a Windows rendszert?


Normál esetben azonnal telepítve és aktiválva kapod meg a készüléket, így már nem kell törődnöd vele. Néha előfordulhat, hogy az ügyfélnek manuálisan kell aktiválnia. Az aktiválás nagyon egyszerű és nagyon rövid idő alatt elvégezhető a gépházban. Ha nem boldogulsz vele, keresd bátran ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát kapok a használt számítógépemre vagy notebookomra?


Igen! Az átlagtól eltérően a Computer Factorynál 24 hónap garanciát kapsz a készülék mellé. Ha szeretnéd, csekély felár ellenében ezt akár 36 hónapra is meghosszabbíthatod. Ez alól csupán a használt laptopakkumulátorok képeznek kivételt. A használt akkumulátorokra 30 nap garanciát vállalunk.

Konfigurálhatom a számítógépemet, amikor megrendelem?


Természetesen. Konfigurátorunknak köszönhetően kényelmesen és nagyon egyszerűen – a műszakilag lehetséges keretek között – összeállíthatod a kívánt konfigurációt. Nagyobb merevlemez, szupergyors SSD, vagy több RAM – egyáltalán nem probléma, és néhány kattintással kiválasztható.

Mikor küldik el a megrendelt termékeimet?


A megrendelést követően 1–3 munkanapon belül átadjuk a termékeket a szállítópartnerünknek. Az előre utalásos fizetési opciónál az átutalás beérkezését követően kerül kiküldésre a csomag.

Mennyi ideig tart a csomagom megérkezése?

A csomagot a feladást követő munkanapon kézbesíti a szállítópartnerünk. A csomag felvételéről és a szállítás időpontjáról e-mailben és SMS-ben is küld tájékoztatást a futárcég, amely tartalmazza a futár telefonszámát is.

Miért szerepel egy eszköz különböző árakkal?


Ennek az lehet az oka, hogy az adott cikket a felújított vagy a szépséghibás kategóriába soroltuk-e be, vagy a két termék más felszereltséggel kapható.

Hol találom meg az átutalásos számlát?


Az átutalásos számlát a rendelést követően e-mailben küldjük ki.

Milyen adatokat kell megadnom az átutaláskor?


A átutaláskor kérjük, add meg a rendelés számát vagy a díjbekérő számla sorszámát.

Melyik eszköz megfelelő otthoni, irodai használatra, vagy otthoni oktatáshoz?Ha az otthoni irodához, vagy az otthon tanuláshoz keresel megfelelő eszközt, akkor itt találsz egy részletes útmutatót, hogy megtaláld a megfelelő hardvert.

A készülék hibás – mit kell tenni?


Ha a készülék szállítás – vagy használat – közben meghibásodott, kérjük, küldj a hibáról egy részletes leírást tartalmazó e-mailt a szerviz@computerfactory.hu e-mail-címre, vagy használd kapcsolatfelvételi űrlapunkat. Kérjük, add meg a számla sorszámát vagy a megrendelés számát, hogy egyértelműen beazonosíthassuk a készüléket. Minden részlet hasznos lehet. Szervizcsapatunk ezt követően a lehető leghamarabb felveszi veled a kapcsolatot, hogy megoldást találjon a problémára.

A kiegészítő konfigurált cikkeket közvetlenül telepítik?


Igen. Például, ha memóriabővítést választasz a konfigurátorunkban, akkor az beépítésre kerül. Felhívjuk figyelmed, hogy nem telepítünk második merevlemezt, hanem a frissítéssel cseréljük le a készülékben lévőt.

Tudok bankkártyával fizetni?

Igen. Weboldalunkon lehetőség van online, bankkártyával való fizetésre is, vagy a futárnál, a csomag átvételekor. Megrendelés előtt kérjük, ellenőrizd, hogy a napi limit fedezze a megrendelés összegét! Amennyiben valamilyen technikai ok miatt meghiúsul az online bankkártyás fizetés, nem szükséges új rendelést leadni, elegendő ezt jelezni ügyfélszolgálatunk felé.

Cégek milyen számlát kapnak?

A rendelésekről minden esetben 27%-os áfát tartalmazó számlát állítunk ki a megrendelésben rögzített számlázási adatok alapján. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük az adószám pontosan rögzítését, mert számlázáskor ellenőrizzük annak érvényességét.

Vannak mennyiségi kedvezmények?

Igen. Nagyobb megrendelés esetén érdemes mindig egyedi ajánlatot kérni. Küldd el ajánlatkérésed a hello@computerfactory.hu e-mail-címre a kiválasztott konfiguráció rövid leírásával vagy annak linkjével, a kívánt mennyiséggel és elérhetőségeddel (telefonszám). Értékesítő kollégáink a lehető legrövidebb időn belül felkeresnek, és egy rövid igényfelmérést követően segítenek kiválasztani a számodra leginkább megfelelő konfigurációt.

 

Keresés