A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Használt laptop vásárlás - Magánszemélytől vagy erre szakosodott webáruházból?

Használt laptop vásárlás - Magánszemélytől vagy erre szakosodott webáruházból?

Manapság már nem ciki ha valaki használt cikkeket vásárol, legyen szó egy autóról, ruházatról vagy műszaki cikkekről. Sőt mi több, bizonyos használati cikkekből sokkal inkább megéri használtat vásárolni és bizony nem csak a kedvezőbb árak miatt. 

Ide tartoznak a laptopok is, melyek használt változataiból rendkívül széles kínálat áll rendelkezésünkre napjainkban, így kedvünkre válogathatunk közülük. 

 

A kérdés már csak az, hogy vajon honnan érdemes vásárolni. Cikkünkben feltárjuk, hogy mi a különbség a magánszemélytől és a laptopokra szakosodott webáruházban vásárolt eszközök között.

 

 

Egy vadi új laptop vásárlása esetén természetesen nem kell aggódnunk sem külső, sem lehetséges belső hibák miatt sem, illetve szinte teljesen mindegy honnan szerezzük be az eszközt. 

 

Használt laptopok esetén viszont közel sem mindegy, hogy honnan vásárolunk, hiszen a cél az, hogy a lehető legnagyobb mértékben lecsökkentsük a hibák elhallgatásának kockázatát. 

 

Mire számíthatunk, ha magánszemélytől vásárolunk használt laptopot?

 

Az első és legfontosabb lépés, hogy bárhonnan is tervezünk használt laptopot venni, azt mindenképpen előzze meg egy nagyon alapos tájékozódás, még mielőtt magas összegeket fizetnénk ki bárkinek is.

 

Magánszemélytől való vásárlás esetén megannyi kockázati tényező felmerülhet, kivéve abban a ritka esetben, ha egy jó ismerőstől vesszük át az eszközt. 

 

Minden más esetben sajnos számolnunk kell azzal, hogy egyes részletek, például az átvételkor még nem szembetűnő hibák, rejtve maradnak. 

 

Tény, hogy rengetegen árulnak használt laptopokat az online térben, apróhirdetésekben. Bár az igaz, hogy ez egy rendkívül kényelmes módja a beszerzésnek, illetve esetenként már-már nevetséges árat is ki lehet alkudni, ugyanakkor a megbízhatóságra semmilyen garancia nincs. 

 

És ha már garancia.. Ha közvetlenül a tulajdonostól vásárolunk használt laptopot, akkor szinte biztos, hogy nem kapunk garanciát az eszközre. 

 

Emellett, az esetek legnagyobb százalékában nem egy profi szakember fog minket tájékoztatni, tehát a későbbiekben nem tud segítségünkre lenni, ha probléma merül fel.  

 

Összefoglalva, a kiválasztott laptop mondhatni bármilyen állapotban lehet, nem tudjuk ellenőrizni, amíg nem használtuk huzamosabb ideig. Sokan szándékosan tévesztik meg a vásárlót, de az is lehet, hogy maga a tulajdonos sem tudja, hogy milyen állapotban vannak a belső alkatrészek. 

 

A magánszemélyek egyébként is jellemzően azért válnak meg laptopjaiktól, mert valamelyik alkatrész meghibásodott vagy már nem funkcionál tökéletesen és a javíttatás helyett, inkább újat vásárolnak. 

 

Azaz nem jellemző, hogy a tulajdonos eladás előtt felújíttatná az eszközt. Egy szó mint száz, meghibásodás esetén kénytelenek leszünk szervizhez fordulni, ami magas plusz költségekkel járhat. 

 

 

Vásárlás használt laptopokra szakosodott webáruházból

 

Ha a leendő laptopodat egy használt laptopokat értékesítő webshopból választod ki, akkor biztos lehetsz benne, hogy utólag nem kell szembesülnöd elhallgatott hibákkal.  

 

Ebben az esetben, teljeskörű tájékoztatást kaphatsz profi szakemberektől, akik részletesen számot adnak az adott eszköz hibáiról. 

 

Miután használt eszközökről van szó, a használt és felújított laptopok is rendelkezhetnek különböző szépséghibákkal, például burkolati karcolásokkal, kopásokkal. 

 

Ugyanakkor, ha a termék a “felújított” jelzőt kapja, akkor a szépséghibáktól függetlenül, a laptop felújított, szakszerűen kitisztított és letesztelt belső alkatrészekkel rendelkezik. Hatalmas előnye tehát a webáruházból való vásárlásnak, hogy egy magánszeméllyel ellentétben, gyakran felújítják az értékesített laptopjaikat. 

 

De legyen szó használt vagy felújított laptopról, a totális elhasználtságtól egyik esetben sem kell aggódnunk. Sokan nem is gondolnák, de az ilyen webáruházakba gyakran olyan használt, de belsőleg tökéletesen funkcionáló eszközök kerülnek, amelyeket például vállalatok selejteztek le. És hogy ez mit takar?

 

Rengeteg nagyvállalat mindössze azért cseréli le a munkavállalók laptopjait, mert a legújabb modellt szeretné számukra biztosítani. 

 

Így többségében üzleti kategóriás, vagyis prémium minőségű alkatrészekkel rendelkező, hosszű élettartalmra tervezett laptopok kerülnek ezekbe a webáruházakba. Másrészt teljesen jó állapotú, gyakran csupán 1-2 éves laptopokról beszélhetünk ebben az esetben. 

 

Mégis mindemellett a legnagyobb előny nem más, mint a garancia. Sokan nem is gondolnák, de bizony még egy használt laptopra is kaphatunk garanciát. 

 

Egy használt/felújított laptopokat értékesítő webáruháznak minimum fél vagy 1 év garanciát kell vállalniuk az eszközeikre. Így, ha utólag mégis problémánk akad a laptoppal, nyugodtan fordulhatunk egy szakmában jártas ügyfélszolgálathoz és élhetünk a garanciával is. 

 

Ráadásul, a Computer Factory Webáruháza egyedülállóan 2 év garanciát biztosít használt/felújított laptopjaira és segítségével bármikor rendelkezésre áll vásárlói számára, a vásárlást követően is. 

A 2 év garancia ráadásul minimális extra költségért cserébe 3 évre növelhető. 

Ami pedig még nagyobb biztosítékot ad, hogy 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk termékeinkre, azaz elviheted egy próbaidőszakra és ha meggondolnád magad, 30 napon belül visszakapod a ráköltött összeget. 

 

Ha Te is szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

https://www.computerfactory.hu/

Keresés