Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen laptopot válassz, ha az utazás szerelmesei közé tartozol?

Milyen laptopot válassz, ha az utazás szerelmesei közé tartozol?

Nem kérdés, hogy a laptopok alapvető és elsőszámú előnye, hogy hordozhatóak. Azonban ha valaki sokat utazik, akár munkaügyben, akár egyetem vagy nyaralás miatt, akkor a hordozhatóságon kívül, még egyéb más tényezőknek is meg kell, hogy feleljen egy laptop. 

 

Cikkünkben ezúttal megmutatjuk, hogy melyek azok a szempontok, amelyekre kifejezetten érdemes odafigyelni laptop vásárláskor, ha a mindennapokban sokat utazol.

Amióta léteznek laptopok, bárhol is járunk a világon, szinte bárhonnan, bármikor lehetőségünk van a munkánkat végezni. Persze csak abban esetben, ha vállalkozók vagyunk vagy olyan munkát végzünk, ami engedi vagy kifejezetten igényli is a távmunkát. 

Többek között a kreatív munkát végzők, tervezők, mérnökök vagy üzletemberek, gyakran végzik munkájukat a legkülönbözőbb helyszíneken, így ez esetben fontos egy megbízható, erre alkalmas laptop.

 

Egyetemistaként szintén érdemes az utazás tényét figyelembe venni laptop vásárláskor, hiszen a legtöbben már laptopon jegyzetelnek az órákon, így nap mint nap hordják magukkal az eszközt. Emellett rengetegen utaznak oda-vissza a vidéki szülővárosuk és egyetemi városuk között, így útközben szintén fontos lehet, hogy kéznél legyen egy jól használható laptop.

 

Ugyanakkor vannak akik csak szimplán imádnak utazgatni a nagyvilágban, így ha lehetőségük van távolról is dolgozni, akkor a világ legkülönbözőbb tájairól teszik azt, legyen szó tengerparti pihenésről vagy egy kirándulásról a hegyekben. 

 

Ebben az esetben pedig végképp olyan külső hatások érhetik a laptopot, ami miatt többször is érdemes meggondolni, milyen eszközt is veszünk. 

 

 

Több szempontot is érdemes szem előtt tartani ha nagy utazók vagyunk, ha egy igazán megbízható utitársat szeretnénk választani magunknak. Nézzük is, melyek a legfontosabb tényezők:

 

Masszivitás és könnyedség

 

Természetesen egy laptop sem arra lett tervezve, hogy évekig ellenálló legyen a folyamatos ejtésekkel, ütésekkel szemben, így elsősorban saját magunknak kell a lehető legkisebbre csökkenteni az ilyen esetek kockázatát. 

 

Ezen felül persze ajánlott laptop vásárláskor a lehető legstrapabíróbb laptopok közül választani, amit leginkább az eszköz anyaghasználata határoz meg.

 

A legtöbb otthoni használatra szánt, alsóbb kategóriás laptop esetében műanyag burkolatot használnak, amelyet ha leejtünk vagy megütődik, akkor akár végzetes kár is keletkezhet a laptopban. 

 

Éppen ezért érdemes egy üzleti kategóriás laptopot választani, hiszen ezek a legtöbb esetben fém, azon belül is magnézium borítást kapnak. Ennek köszönhetően rendkívül masszívak és ellenállóak a külső környezeti hatásokkal szemben, jellemzően nagyon jól tűrik a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat is.

 

Mindemellett igen fontos szempont a könnyedség és a hordozhatóság is. Az üzleti kategóriás laptopok szerencsére amellett, hogy fém borításúak, összsúlyukat tekintve nagyon is könnyűek. 

 

Így lehet az, hogy egy nagy teljesítményű üzleti laptop gyakran könnyebb, mint egy otthoni felhasználásra szánt műanyag laptop.

 

Üzemidő

 

Ha gyakran változtatsz helyszínt vagy folyamatosan úton vagy, akkor bizony gyakran előfordul, hogy nincs lehetőséged a laptop töltésére. Emiatt laptop vásárláskor igazán érdemes figyelmet fordítani a laptop akkumulátorát érintő jellemzőkre.

 

Márpedig ha munkára vagy tanulásra használod utazásaid során a laptopod, akkor talán nincs is fontosabb annál, hogy eszközöd bármikor munkára fogható és gond nélkül használható legyen. 

 

Egy megfelelő akkumulátor tehát “életmentő” lehet ha sokat utazol, megközelítőleg 12-14 órás üzemidővel már egy teljes napot is végig dolgozhatsz lényegében bárhonnan. 

 

HDD helyett, SSD meghajtó

 

Ha csak nem vagy profi a szakmában, elsőre számodra is nagy kérdés lehet, hogy miért van szükség SSD meghajtóra, vagy egyáltalán mi az az SSD és HDD?

 

A HDD vagyis merevlemez, az adattárolók korábbi, hagyományos verziója, mely igen sok fém alkatrészből és mozgó mechanikus elemből áll. 

 

Éppen ezért, már az is óriási kárt okozhat egy HDD-vel felszerelt laptopban, ha használat közben mozgatjuk. Mondhatni már egy porszem bekerülése is meghibásodást okozhat, ezzel együtt pedig minden adatod elveszhet.

 

Ezzel szemben az SSD, a merevlemez újabb verziója, egy mozgó alkatrészek nélküli adattároló, ami a memóriában tárolja a különféle adatokat. 

 

Emellett sokkal gyorsabb a HDD-nél, ráadásul súlyra könnyebb és kevesebbet is fogyaszt. Tehát ha SSD-vel felszerelt laptopra esik a választásod, akkor bármerre is jársz, mozgó alkatrészek hiányában sokkal kisebb lesz a meghibásodás kockázata.

 

Ha Te is szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

https://www.computerfactory.hu/

Keresés