A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Környezetbarát laptop? Így válassz, ha tennél környezeted védelméért!

Környezetbarát laptop? Így válassz, ha tennél környezeted védelméért!

Régen ha valami elromlott, akkor megpróbálták azt megjavítani elsőként és csak a legvégső esetben vásároltak újat az adott eszközből. Jelenleg sajnos a legtöbb tárgyi dolog, főként az okoseszközök és a különböző műszaki berendezések tekintetében jellemző, hogy ahelyett, hogy megjavítanák ezeket az eszközöket, inkább máris újat vásárolnak mindenből.


De szerencsére ma már egyre többen szemlélik egyre környezettudatosan a világot és helyezik egyre előrébb önmagukban környezetünk megóvásának fontosságát.

 

Ha hosszú távon gondolkozol, te is ráébredsz, hogy ez a téma fontosabb mint gondolnánk, hiszen amit Mi most teszünk / nem teszünk, az a következő generációkat fogja súlyosan érinteni. 

 

Fontosak tehát a mindennapokban megtett apró lépések a környezettudatosságban. Ha már legtöbbünk munkavégzéséhez elengedhetetlen a laptop használat - és bár olyan laptop, amely nem fogyaszt energiát nem létezik -, mégis van erre is egy kiváló alternatíva. 

 

Azzal tehetsz a legtöbbet környezetedért, ha új helyett, használt laptopot vásárolsz. 

Egy használt laptop rosszabbul teljesít, mint egy új eszköz ?

 

Sajnos rengeteg ember fejében a “használt” szó egyenlőt jelent a rossz, minőségtelen, elhasznált kifejezésekkel. Legyen szó ruhákról, műszaki cikkekről vagy okoseszközökről, mindenre rávetítik ezt a gondolatot. 

 

Sokan abban a tévhitben élnek tehát, hogy egy használt eszköz vásárlásakor nem kapnak meg ugyanolyan, de még hasonló minőséget sem, mintha egy újat vásárolnának meg. 

 

Pedig ez nincs így. Sőt, ha ügyesen választasz, még jobb minőséget is kaphatsz. Mégis hogyan?

 

Ha abból a pénzből, amit rászánnál egy új eszközre, megveszel egy használt laptopot, akkor jóval magasabb minőséget és újabb technológiát kaphatsz azért a pénzért. 

 

Hiszen, lehet nem is gondolnád, de megannyi vállalat mindössze azért cseréli le laptopjait idő előtt, mert a legújabb modellt szeretné beszerezni dolgozói számára. 

 

Így a korábbiak még teljesen jó állapotban, egy használt laptopokat értékesítő üzletbe/webshopba kerülnek. Tehát ezek a használt laptopok sem olyan “régiek” mint azt hinnénk, maximum nem rendelkeznek a legújabb extrákkal.  

 

Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok erre specializálódott cég a laptopok felújítását, felfrissítését is elvégzi eladásuk előtt. 

 

Ha közvetlenül egy magánszemélytől vásárolnál használt laptopot, abban már sokkal több kockázat rejlik, illetve garanciát sem kaphatsz, így érdemes inkább egy erre szakosodott  webshopot/üzletet választani.  

De mi az, ami miatt környezetbarát egy használt laptop?

 

Ha használt laptop vásárlásra esik a választásod, akkor újra felhasználsz egy olyan eszközt, ami nagy valószínűséggel a kukában végezte volna, hiszen másnak már nincs rá szüksége.

 

Miután nincs szükség egy új eszközre, így hozzájárulhatsz a gyártás során keletkezett, illetve a világban felgyülemlő káros anyagok mennyiségének csökkentéséhez. 

 

Ha még ez sem győzött meg, akkor gondolj csak bele abba, hogy egyetlen laptop előállításához több mint 1500 liter vízre van szükség és akkor még nem beszéltünk a felhasznált szén vagy vegyi anyagok mennyiségéről..

 

Mindemellett, ha egy laptop még kiválóan működik, miért is ne adnánk tovább másnak, ha még bevételünk is származhat belőle? 

 

Igazán fontos lenne a környezetvédelem szempontjából, hogy a laptopokat, kapacitásukat és teljesítményüket maximálisan kihasználjuk, akár úgy, hogy azok az élettartamuk során több felhasználónál is megfordulnak.  

 

A mai világban a környezetbarát termékek gyakran jóval drágábbak az ilyen jelöléssel nem rendelkező társaiknál, azonban a laptopoknál nem kell ezzel számolnunk.

 

Sokkal olcsóbban szerezhetünk be használt laptopokat, mint újakat, miközben minőségben alig alig maradnak le azoktól.

 

Ha szeretnéd te is laptopodat a környezettudatosság jegyében megvásárolni, akkor adj egy esélyt a Computer Factory használt laptopjainak, ahol 2 év garanciát vállalunk eszközeinkre.

Keresés