A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Mi kell a hatékony home office-ban végzett munkához?

Mi kell a hatékony home office-ban végzett munkához?

Az elmúlt évtizedekhez képest, napjainkra óriásit nőtt a home office iránti igény, vagyis feledtébb szükségessé vált, hogy a vállalkozások nyitottá váljanak és biztosítsák munkavállalóik számára a lehetőséget az otthoni munkavégzésre.

 

Cikkünkben ezúttal megmutatjuk, hogyan válhat a home office-ban töltött munka is hatékonnyá és eredményessé. 

Míg más, leginkább nyugatabbra lévő országokban már sok-sok éve működő és bevált formája a munkavégzésnek a home office, addig Magyarországon csak 2-3 éve vált népszerűvé. 

 

Ugyanakkor, a kis- és középvállalkozások nagyrésze még mindig nem igazán támogatja az otthoni munkavégzést, tehát leginkább a nagyvállalatoknál vagy a multiknál jellemző ez a forma. 

 

Leginkább a világjárvány megjelenésének hatására vált sürgetővé az ilyesfajta munkavégzés bevezetése és támogatása a vállalkozások többségénél. A cégek rákérnyszerültek arra, hogy változtassanak, nyitottá váljanak az innovációra, alkalmazkodjanak jelen helyzethez, hiszen másképp nincs esélyük a versenytársakkal szemben. 

 

A laptop kérdés

 

Sajnos nem csak magára a home office alkalmazására vonatkozik a lemaradás, hanem a digitális eszközök használatára is. Talán nem is gondolnánk, de Magyarországon még mindig rengeteg család él otthon használt digitális eszköz nélkül. Márpedig az online oktatás és a home office előtérbe kerülésével a laptopok beszerzése aktuálisabbá vált, mint valaha. 

 

Bár az otthoni munkavégzés nélkülözhetetlen része egy helytálló laptop, mégis nagyon sok vállalkozásnál nem biztosítják ezt a munkavállaló számára, így kénytelen saját maga megvásárolni.

 

Ehhez pedig van egy javaslatunk, ami egyrészt tökéletes megoldást nyújt, másrészt még spórolhatsz is vele. Ez pedig nem más, mint a használt/felújított laptop beszerzése.

 

Egy leginkább munkára használt laptop esetén, ajánlott üzleti kategóriás használt laptopot vásárolni. Mégpedig azért, mert ezekbe az eszközökbe a legmagasabb minőségű alkatrészek kerülnek, ami nem jelent mást, minthogy akár még 3-4 év használat után is ugyanolyan kiváló teljesítményt nyújtanak, mint újkorukban.

 

Tehát ha azt a pénzt, amit rászánnál egy új eszközre, egy ilyen használt laptopra költöd, akkor jóval magasabb minőséget és újabb technológiát kaphatsz a pénzedért cserébe.

 

Mintha csak az irodában lennél..

 

Home office esetén is érdemes követni ugyanazt a mindennapos rutint, amit a munkába indulás előtt vagy a munkahelyeden is követsz. Kelj fel időben, készülődj el és öltözz ki, de legalábbis a pizsomát váltsd le mindenképpen. 

 

Ha követed a korábbi reggeli szokásaid, akkor egészen biztosan könnyebben ráhangolódsz a munkára otthon is. Emellett, ha követed a “benti” szokásokat a nap folyamán is, például csak kijelölt időközönként tartasz egy kávé szünetet, akkor gördülékenyebben megy a munka is. 

 

Tehát ha egyfajta rendszert viszel a napodba -ugyanúgy mint ahogy az az irodában is van- akkor sokkal hatékonyabbá válik a munkavégzés.

 

A megfelelő munkakörnyezet

 

Home office esetén fontos, hogy kialakíts magadnak egy fix munkaállomást, ahol a munkádat fogod végezni, ugyanis nem tanácsos percenként vagy óránként helyet változtatni.

 

Jelölj ki egy kis sarkot vagy egy íróasztalt, amit a munkának szentelsz, de semmiképpen nem ajánlott dolgozni az ágyban, kanapén vagy fotelben, mivel nagy mértékben csökkentheti a produktivitást. 

 

Tehát a meghatározott munkaidő szóljon ugyanúgy a munkáról, mintha az irodában ülnél. Persze ez nem jelenti azt, hogy mondj le teljes mértékben a kényelemről, hiszen fontos a kényelmet és pozitivitást sugalló környezet, de mégis válasszuk szét valamilyen szinten a kikapcsolódás és a munka helyszínét. 

 

A munkaidő

 

Még ha home office-ban nincs is kifejezetten megszabva a munkaidőd és nem vagy köteles például korán kelni, akkor sem érdemes órákkal később felkelni. Persze egyszer egyszer mindenkinél megesik egy kis csúszás reggelente, de figyelj rá mindenképp, hogy ez ne váljon mindennapossá.

 

Ugyanis a szokásos, körülbelül 8-9-től, délután 4-5-ig tartó időtartam az, amelyben a leginkább produktívabbak vagyunk, illetve a koncentrációs képességünk is jellemzően ezekben az órákban a legerősebb.

 

Csábító közösségi média..

 

Ha home office-ban végzed a munkád, akkor általában a telefon is ott van melletted és gyakran késztetést érezhetsz arra, hogy megnézd az értesítéseid vagy esetleg végig pörgesd a Facebookot vagy az Instát. 

 

Ez egyrészt azért sem jó, mert ha már megnézed az értesítéseid, akkor valószínűleg reagálni is fogsz 1-1 üzenetre, másrészt könnyen benne ragadhatsz a social media világában akár egy órára is, anélkül, hogy észrevennéd mennyi idő telt el. 

 

Éppen ezért érdemes kikapcsolni a telefonodon a netet, távolabb tenni magadtól vagy kijelölni egy-egy fix szünetet, amikor erre szánod az időd.

 

Ha Te is szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

Keresés