A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Milyen árakkal kell számolnod laptop vásárláskor 2021-ben?

Milyen árakkal kell számolnod laptop vásárláskor 2021-ben?

Egy laptop megvásárlása persze nem tűnik nagy kihívásnak, mindaddig amíg nem tárul elénk napjaink óriási laptop kínálata. Tehát ha hosszú távra szeretnél egy megbízható eszközt, akkor bizony sok-sok szempontot kell mérlegelned, mielőtt leadod a végső voksod.

 

Természetesen nem mellékes az sem, hogy milyen célra és kinek szeretnénk laptopot vásárolni, mégis a legfontosabb szempont gyakran az ár szokott lenni, ami alapvetően be is határolja, hogy melyik az a kategória, amit megengedhetünk magunknak.


Cikkünkben ezúttal a mai laptop árakkal fogunk foglalkozni, azaz megmutatjuk, hogy az egyes árkategóriákban, milyen laptopok elérhetőek 2021-ben. Laptopok 100 ezer forint-ig

 

A 100 ezer forint alatt megvásárolható laptopokat azoknak ajánljuk, akiknek abszolút nincsenek nagy elvárásaik, mindössze a legalapvetőbb programok és funkciók használatára van szükségük. 

 

Egy ilyen laptop alkalmas lehet szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre, e-mailek küldésére és fogadására, gyengébb minőségű videók lejátszására vagy internetezésre. Azonban ennél több nem várható el tőlük, hiszen ez a legolcsóbb kategória, amivel együtt jár az olcsó külső borítás, illetve a gyenge minőségű belső alkatrészek egyaránt.

 

A legtöbb helyen 100 ezer forint alatt már nem igen kapni új laptopot, tehát ebben az árkategóriában gyakran használt laptopokkal találkozhatunk. 

 

Mivel sem teljesítményben, sem sebességben nem jeleskednek, így tényleg csak azoknak ajánljuk, akiknek az említetteknél nincsenek nagyobb igényeik, emellet tökéletes választás lehet az idősebb generáció, például nagyszülők számára. Bár van lehetőség SSD bővítésre, azonban ezekkel a laptopokkal, ez sem képes csodát művelni. 

 

Laptopok 200 ezer forint-ig

 

Mondhatni ez az a kategória, ami az átmenetet jelenti az otthoni felhasználásra szánt és az üzleti kategóriás laptopok között. 

 

Ezeken az eszközökön az alapvető funkciók, egyszerűbb programok tökéletesen működnek, gyorsan betöltődnek, illetve több ilyen program futtatható egyszerre, teljesen zökkenőmentesen. Megpróbálkozhatunk a valamivel komolyabb programok futtatásával is, de jellemzően nem várható el a problémamentes futtatás. 

 

Ezek a laptopok kiváló szolgálatot nyújthatnak a mindennapokban például azok számára, akik egyetemistaként használják, illetve irodai használatra, munkára is megfelelő választás. 

 

Néhányuk már SSD-vel felszerelt, de gyakran ebben az árkategóriában még HDD-vel felszerelt eszközöket találunk, ugyanakkor egy SSD bővítés itt már hatalmasat dobhat a sebességen.  

Laptopok 350 ezer forint-ig

 

Ebben az árkategóriában már igencsak kiszélesedik a lehetőségeink köre, bármire is essen a választásunk, ekkora költségkeretnél már nem kell aggódnunk attól, hogy gyenge teljesítménnyel fogjuk szembe találni magunkat.

 

A legtöbb üzleti kategóriás laptop ebbe a csoportba sorolható, melyekbe köztudottan kiváló minőségű belső alkatrészek kerülnek, illetve itt már az anyaghasználatra is nagy hangsúly kerül. 

 

Ilyen költségkeretből már egy alap gamer laptop is vásárolható, emellett akár bonyolultabb programok használatára, például tervezői vagy grafikai munkára is alkalmasak lehetnek.  

 

Érdemes pontosítani magunkban, hogy melyek a legfontosabb szempontok számunkra és aszerint választani, hiszen könnyen lehet, hogy elveszünk a lehetőség rengetegben. Ezek a laptopok a legtöbb esetben már SSD-vel felszereltek, kiváló processzorral és jellemzően 8 GB memóriával elérhetőek.

 

Laptopok 350 ezer forint felett

 

A 350 ezer forint feletti laptopoknál a határ a csillagos ég, ahogy mondani szokás. Ha megengedhetjük magunknak ezt az árkategóriát, akkor gamerként nyugodt szívvel válogathatunk, hiszen komoly gamer laptopok vásárolhatók ekkora büdzséből. 

 

Tervezői, grafikai munkákra, programozásra, videóvágásra, tehát sokszorosan összetett programok futtatására alkalmas laptopok elérhetőek, a kérdés itt is csak az, hogy mi az, ami igazán fontos számodra.

 

Gamerként például érdemes a videókártyára, a processzorra, de a memóriára is nagy hangsúlyt fektetni. De ha nem játék céljából vásárolunk, akkor is meghatározók ezek a tulajdonságok. Itt már szinte csak és kizárólag modern SSD-vel találkozunk, illetve a 16 GB memória is indokolt. 

 

Megengedhetjük magunknak a legkiválóbb márkák csúcskategóriás eszközeit, így célszerű körülnézni a HP, Dell és Lenovo márkák felsőkategóriás laptopjai között, de már a komolyabb Apple Macbook-ok közül is válogathatunk. 


És mi a helyzet a felújított/ használt laptopokkal?

 

Természetesen az említett árak mind-mind lentebb kúsznak, ha egy használt vagy egy felújított laptopról van szó.

 

Persze használt laptop esetén nem érdemes egy egyébként is olcsóbb, gyenge teljesítményű típust választani, ugyanakkor egy üzleti kategóriás, alapvetően kiváló minőségű belső alkatrészekkel ellátott használt laptop igazán megéri.

 

Érdemes lehet mérlegelni, hiszen vehetünk egy új, HDD-vel felszerelt laptopot vagy vehetünk egy használt, mégis sokkal gyorsabb, SSD-vel felszerelt eszközt. Azaz, döntenünk kell, hogy egy használt, mégis csúcskategóriás laptop olcsón vagy egy bár új, mégis alacsonyabb teljesítményű, drága gép. 

 

Egy szó mint száz, ha az új laptopra szánt költségkeretből egy használtat vásárolsz, akkor lehetőséged van egy jóval gyorsabb vagy jelentősen magasabb teljesítménnyel rendelkező eszközt vásárolni.


Ha Te is szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

Keresés