A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Milyen laptopot válassz, ha kreatív munkát végzel?

Milyen laptopot válassz, ha kreatív munkát végzel? Egy kreatív munkát végző személy számára a megfelelő laptop fogalma egészen mást takar, mint a legtöbbek számára. Nagyobb teljesítmény igényű programok használata szükséges a mindennapi eredményes munkához, mint például egy adminisztrációt végző dolgozónak, így, nagyon nem mindegy, hogy milyen laptopot választunk ilyen esetben.
 

Cikkünkben megmutatjuk, hogy melyek azok a szempontok, amelyekre kifejezetten érdemes odafigyelni laptop vásárláskor, ha kreatív munkát végzel.

Legyen szó fotó szerkesztésről, videóvágásról vagy bármilyen grafikai munka végzéséről, egy ilyen szakmában szükség van egy átlagostól magasabb teljesítményű, nagyobb kijelzőmérettel, felbontással rendelkező laptopra. 

 

Valójában meg kell találni az arany középutat ezen tulajdonságok között, hiszen mindegyik fontos, de mégsem lehet megtalálni mindenből a legjobbat egyetlen laptopban. Legalábbis úgy biztosan nem, hogy ne adnánk ki rá egy teljes vagyont.

 

Olyan laptopot érdemes választani, - természetesen figyelembevéve az árat - ami maximálisan kielégíti igényeidet és munkád eredményességéhez maximálisan hozzájárul. Ehhez pedig útmutatót adhatnak az alábbi szempontok:

 

Processzor

 

A kreatív, grafikai munkák esetében a magas teljesítmény nélkülözhetetlen a mindennapi munkavégzéshez, így ha processzorról beszélünk, akkor a legjobb választás az Intel Core i7.

 

Napjainkban az Intel Core i7-es processzorok azok, amelyek már a prémium kategóriás, magas teljesítményt nyújtó laptopokban alaphangon benne vannak.

 

Az i7-el felszerelt laptopok tökéletes minőségű kijelző felbontást, rendkívül gyors betöltési sebességet biztosítanak és még sok más előny mellett, a külső hatásoktól való védelemre is maximálisan odafigyelnek gyártásukkor. 

 

Ezek a laptopok tehát a lehető legösszetettebb feladatok és folyamatok zökkenőmentes végrehajtására is alkalmasak.

 

Üzemidő

 

A kreatív munkát végzők gyakran változtatnak helyszínt munkavégzés közben, így sok esetben előfordulhat, hogy nincsen lehetőség töltésre. 

 

Az ilyen munkákhoz pedig folyamatos készenlétben kell hogy legyen a laptop, hiszen ez a legfőbb munkaeszköz. Éppen ezért fontos az üzemidő hosszúságát figyelembe venni a laptop megvásárlásakor. 

 

Egy megfelelő akkumulátor tehát igazi kincs, 12-14 órás üzemidővel akár egy egész napot végig dolgozhatsz tulajdonképpen bárhonnan.

 

A folyamatos hordozhatóság miatt a másik fontos szempont a laptop súlya és méretei. Ha van rá lehetőség, érdemes olyat választani, ami könnyen hordozható, mozgatható. 

 

Háttértár

 

Alapvető, hogy a grafikusoknak nagyon sok tárhelyre van szüksége a hatékony munkavégzéshez, ugyanakkor nem elhanyagolható a sebesség kérdése sem. 

 

A tárhely kulcskérdés, így például egy 64 GB-os tárhely korántsem helytálló. Ajánlott minimum 128 vagy 256 GB tárhellyel rendelkező eszközt választani. Mindemellett jól jöhet, ha olyan laptopot választunk, aminek tárhelye később könnyedén bővíthető. 

 

Számukra érdemes SSD-s laptopot vásárolni, hiszen mint azt tudjuk, az SSD a merevlemez újabb változata, ami bár a drágább verzió, mégis sokkal gyorsabb a HDD-nél, emellett könnyebb és kevesebbet is fogyaszt. 

 

 

Kijelző

 

Végezetül elérkeztünk talán a legfontosabb szemponthoz, ami egy kreatív munkánál számít, ez pedig nem más, mint a kijelző.

 

Fontos tanács, hogy 15.6”-os kijelzőméret alatt semmiképp nem ajánlott laptopot vásárolni a grafikai munkákhoz. A megfelelő kijelzőméret a 15.6’’-os, de még jobb választás a 17.3”, hiszen minél nagyobb, annál jobban láthatóak a részletek a kijelzőn.

 

Viszont ebben a kérdésben az is meghatározó lehet, hogy valaki fix helyen dolgozik -e nap mint nap, vagy folyamatosan mozgásban van. Az utóbbi esetben a könnyű hordozhatóság szintén fontos, márpedig nagyobb kijelzőmérettel, nagyobb súly jár, tehát érdemes ezzel is számolni.  

 

Itt ki kell még emelnünk a kijelző felbontásának kérdését is, hiszen ez a másik kulcsfontosságú szempont.  

 

Ugyanis, minél nagyobb felbontással rendelkezik egy kijelző, annál színesebbé és élesebbé válnak a megjelenített képek. Éppen emiatt, leginkább a Full HD felbontást ajánljuk.

 

A Computer Factory-nél kizárólag a legnevesebb gyártók üzleti kategóriás termékeit találod meg. Az otthoni felhasználásra szánt laptopoktól kezdve, a kiemelkedően nagy teljesítményű készülékekig mindent megtalálhatsz. 

 

Ráadásul, egyedülállóan 2 év garanciát és 30 nap pénzvisszafizetési garanciát nyújtunk használt/felújított laptopjainkra.

 

 

Ha Te is szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

 

https://www.computerfactory.hu/

Keresés