Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dell Latitude, avagy a megbízható társ az üzleti környezetben

Dell Latitude, avagy a megbízható társ az üzleti környezetben

Az elmúlt időszakban kiemelten fontos szerepet töltenek be az üzleti laptopok a mindennapok során. A vállalatok életében nem kérdés, hogy eddig is prioritást élvezett a megfelelő, hatékonyságot eredményező munkaeszközök beszerzése.

Cikkünkben bemutatunk egy üzleti laptop termékcsaládot, mégpedig a Dell Latitude-ot, amely a minőséget, a jó ár-érték arányt és a megbízhatóságot egyaránt garantálja.

Bizonyára mindenkinek ismerős a Dell márka, hiszen igen jelentős pozíciót tölt be a laptop piacon. Azt viszont már kevesebben tudhatják, hogy a Dell Incorporated már az 1980-as években megalakult és azóta állja a sarat a versenytársakkal szemben.

 

Bár korábban is jellemző volt a márkára a sokféleség, az utóbbi években a Dell gőzerővel kezdte el fejleszteni laptopjait, illetve erős hangsúlyt fektetni azok tökéletesítésére. 

 

Laptopjaik között minden vásárló megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, hiszen igyekeznek minden igényt kielégíteni évről-évre.

 

Leginkább két nagy csoportra oszthatók szét a Dell laptopok: üzleti és otthoni felhasználásra szánt eszközökre. A belső tulajdonságokban való különbségek mellet, a két kategória között még leginkább a méretben, súlyban és külső anyag használatban van eltérés.  

 

Dell Latitude

Latitude termékcsaládját a Dell kifejezetten üzleti célra gyártja, így az paramétereit és tulajdonságait tekintve is hangsúlyosan érzékelhető. 

A Dell termékekről alapvetően is elmondható, de Latitude laptopjaira különösen igaz, hogy magas minőséget és megbízhatóságot képviselnek. A Latitude laptopok már egészen az 1990-es évektől jelen voltak és azóta is meghatározó szerepet töltenek be az üzleti laptopok piacán.

 

1. Külső tulajdonságok

 

A termékcsalád laptopjairól általánosságban elmondható, hogy bár nem a külső design dominál, mégis profizmust sugalló termékekről beszélhetünk. 

 

A Latitude laptopok vázára egytől egyig a masszivitás jellemző, köszönhetően a szerkezetükben található magnéziumnak. Tehát gépházaik garantált védelmet nyújtanak, ezáltal az ütések és a különböző külső hatások esetén nagyon kicsi a kockázata a meghibásodásnak. 

 

Annak ellenére, hogy egy rendkívül szilárd anyagról beszélünk, a laptopok összsúlya igencsak könnyű. Így fordulhat elő, hogy gyakran egy nagyobb teljesítményű üzleti laptop súlya kisebb, mint egy általános felhasználásra szánt műanyag laptopé. 

 

A könnyed súly és méret pedig együtt jár azzal, hogy rendkívül jól hordozható, rugalmas laptopokról van szó, ezzel is erősítve üzleti jellegét.

 

 

2. Belső tulajdonságok

 

Mint ahogy általában a legtöbb üzleti célra gyártott laptop, úgy a Latitude laptopok is egytől egyig a legmagasabb minőségű alkatrészekből állnak össze.

 

Így, a notebookok teljesítményével, belső rendszerével biztosan nem lesz problémánk hosszú ideig. Hiszen jellemzően időtálló típusról beszélünk, nem beszélve a sok éves tapasztalatról, amelyek alapján folyamatosan fejlesztik ezeket. 

 

A bennük található merevlemezek mérete 128 GB-tól egészen 500 GB-ig terjedhet, illetve jellemző, hogy SSD meghajtóval rendelkeznek, ami a magasabb felhasználói élményt és gyorsaságot biztosítja.

 

Tehát az SSD a merevlemez újabb változata, ami bár a drágább verzió és kapacitásban  kevesebbet nyújt, mégis sokkal gyorsabb korábbi társánál, könnyebb és kevesebbet is fogyaszt.  

 

Belső tudásuk alapján a Lenovo ThinkPad szériájához, illetve a HP EliteBook szériájához hasonlíthatók a Dell Latitude termékcsalád laptopjai, komoly versenyt folytatnak egymás között.

 

Gamerek számára kevésbé ajánlott termékek, mivel a legújabb játékok magas szintű grafikán történő lejátszására a Latitude család néhány darabja alkalmas csupán.

 

Miért éri meg használt üzleti laptopot venni?

 

Az elmúlt évtized hatalmas változásokat és fejlődést hozott mint minden más, úgy az információs technológia területén is. Ráadásul mint említettük, az üzleti kategóriás laptopok a legmagasabb minőségű belső alkatrészeket kapják, így jellemzően egy 4-5 éves laptop is képes még tökéletes teljesítményt produkálni.

 

Fontos még megemlíteni, hogy az üzleti laptopodra szánt pénzért cserébe még jobb minőséget is kaphatsz, mintha újat vásárolnál.

 

Egy használt laptop ára egyértelműen alacsonyabb mint egy új modellé, így vásárolhatsz egy sokkal jobb teljesítményt nyújtó notebookot olcsóbban, csupán azért, mert 1-2 évig használatban volt már.

 

Lehet nem is gondolnád, de megannyi vállalat mindössze azért cseréli le laptopjait idő előtt, mert a legújabb modellt szeretné beszerezni dolgozói számára. Így a korábbiak még teljesen jó állapotban egy használt laptopokat értékesítő üzletbe/webshopba kerülnek.

 

Ha szeretnél kitűnő állapotban, mégis kedvező áron a Dell Latitude szériák egyikéből választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

Keresés