Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen laptopot érdemes beszerezni otthoni használatra?

Milyen laptopot érdemes beszerezni otthoni használatra?

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a válasz egyértelmű, hiszen otthonra elegendő a legegyszerűbb és legolcsóbb laptoptopok közül választani, pedig a válasz ennél sokkal összetettebb. Ugyanis otthoni és otthoni felhasználás között is van különbség, így nem ajánlott abba a hibába esni, hogy csak és kizárólag az árat vesszük figyelembe. 

 

Cikkünkben ezúttal körbejárjuk az általános vagy otthoni felhasználásra szánt laptopok témakörét, ami alapján számodra is könnyebbé válhat a választás.

Hiába tűnik egyszerűnek a képlet, az otthoni felhasználás is többféleképpen értelmezhető. Hiszen vannak akik ténylegesen csak filmezésre és netezésre használják, ugyanakkor sokan home office-ban töltik a munkaidejüket is. 

 

Talán nem is lehetne aktuálisabb a téma, hiszen az elmúlt időszakban sokkal több időt töltünk az otthonunk falai között, mint bármikor máskor. A pandémia időszaka alatt rengeteg cég kényszerült rá arra, hogy dolgozóit hazaküldje, ezáltal kénytelenek voltak megoldást találni arra is, hogy munkavállalóik az irodán kívül is ugyanolyan hatékonyan tudják végezni munkájukat, mint korábban. 

 

Bár Magyarországon is évek óta jelen van a home office, mint a munkavégzés egyik lehetséges formája, mégis ez leginkább a nagyvállalatokra és a multinacionális vállalatokra volt eddig igazán jellemző. 

 

Ugyanakkor, mára a kis- és középvállalkozások számára is egyértelművé vált, hogy innováció hiányában már nem lehetnek ugyanolyan sikeresek, mint régebben. Ugyanis ha egy vállalkozás nem nyit az új megoldások, a digitális technológia felé, akkor kétségtelen, hogy le fog maradni versenytársaitól.

 

Ennek ellenére sok vállalkozás még mindig nem lépett a változás útjára, pedig egyre inkább érzékelhető, hogy már a munkavállalók is sokkal szívesebben helyezkednek el egy olyan munkahelyen, ahol biztosítva van számukra a home office lehetősége. 

 

Laptopvásárlás otthoni felhasználásra - munkavégzés céljából

 

Sok esetben előfordul, hogy az adott cég nem tud laptopot biztosítani dolgozói részére, pedig a hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen egy megbízható laptop. Ilyenkor a munkavállaló kénytelen saját maga számára laptopot vásárolni, ez viszont sok kérdést felvet, többek között azt, hogy vajon milyen típusú laptop lenne számára a megfelelő. 

 

Az sem ritka, hogy az elsődleges szemponttá az alacsony ár válik, viszont ez a legtöbb esetben nem célravezető. Persze a munkavégzés típusa sem utolsó szempont, hiszen tervezői, grafikai vagy bármilyen speciálisabb munkakörben dolgozó szakemberként egyértelműen indokolt egy magas kategóriás eszköz beszerzése.   

 

Ugyanakkor általánosan elmondható, hogy a legtöbb munkakör esetén nincs szükség csúcskategóriás eszköz beszerzésére. Otthoni munkavégzésre tökéletesen elegendő egy jó minőségű, üzleti kategóriás laptop.

 

Üzleti kategóriás laptopot pedig feledtébb megéri használt/felújított állapotban megvásárolni, ugyanis ezek a típusú eszközök a legmagasabb minőségű alkatrészekkel vannak felszerelve, így még 3-4 év után is kiváló teljesítményt képesek nyújtani. 

 

Ezáltal abból az összegből, amit egy új laptopra szánnál, beszerezhetsz egy magasabb minőségű eszközt használt változatban. Egy ilyen üzleti kategóriás laptop pedig nem csak rövid távon, egy-egy home office-ban töltött időszakban, de garantáltan hosszú évekig, akár évtizedekig is hű társad lesz. 

 

Laptopvásárlás otthoni felhasználásra -  egyszerű programokhoz

 

Azok számára, akik leginkább internetezésre, egy-két e-mail elintézésére, filmnézésre és valóban csak a legegyszerűbb - például Word vagy Excel- programok használatára vásárolnának laptopot, elegendő lehet egy kategóriával egyszerűbb laptop beszerzése is. Ugyanakkor ez sem minden esetben ajánlott.

 

Ugyanis alapvetően azt gondolnánk, hogy otthon sokkal jobban tudunk vigyázni a laptopunkra, mintha nap mint nap hordoznánk, azonban ez nem minden élethelyzetben helytálló. 

 

Hiszen otthon például sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy étel vagy folyadék kerül a billentyűzetre, nem beszélve arról, ha még kisebb gyermek vagy gyermekek is használják az eszközt. Tehát az elsődleges szempontok között kell szerepeljen a megfelelő anyaghasználatnak és masszivitásnak is - legalábbis ha hosszútávra tervezünk a laptoppal. 

 

Mindenesetre legyen szó home office-ban végzett munkáról vagy általános felhasználásról, mindenképpen megtérülő befektetés használt laptopok közül választani. Emellett érdemes előtérbe helyezni azt, hogy egy minden tekintetben megbízható és garanciális laptopot válasszunk. 

 

Bár sokan úgy gondolják, hogy használt laptopokra sehol nem kapható garancia, de ez csak egy tévhit.

A Computer Factory Webáruháza egyedülállóan 2 év garanciát biztosít használt/felújított laptopjaira és bármikor rendelkezésre áll vásárlói számára, a vásárlást követően is. 

Ha Te is szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között.

Keresés