A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Milyen egy igazán strapabíró laptop? - Avagy, milyet válassz, ha fontos számodra a masszivitás?

Milyen egy igazán strapabíró laptop? - Avagy, milyet válassz, ha fontos számodra a masszivitás?

Laptop vásárláskor mindenki számára az egyik legfőbb szempont az, hogy eszköze hosszú távon is megfelelően működjön, a lehető legtovább szolgáljon minket a mindennapokban.

 

Persze nem mindig a külsőségeket vesszük figyelembe elsősorban, hiszen nagyon fontos a belső teljesítmény, ugyanakkor egyáltalán nem elhanyagolható tényező, hogy masszív legyen, illetve ne kelljen leselejtezni már egyetlen ütődés után.


Cikkünkben ezúttal megmutatjuk hogyan és mi alapján válassz, ha egy igazán strapabíró eszközt szeretnél magadénak tudni. Mi az, amitől igazán masszív egy laptop?

 

Persze az is fontos, hogy saját magunk odafigyeljünk és védjük az esetleges ütődésektől, ejtésektől, a folyadékoktól, illetve a portól, ugyanakkor egy laptop masszivitása leginkább az anyaghasználattól függ.  

 

Nagyon sok otthoni vagy általános felhasználásra szánt laptop esetében műanyag borítással találkozhatunk, hiszen egy olcsó és előnyös megoldás, de ez, az ilyen laptopok áraiban is megmutatkozik. 

 

Tehát gyakori, hogy a műanyag borítással rendelkező laptopokon hosszútávon -de lehet, hogy már rövid távon is- rengeteg esztétikai hiba, karcolás, sérülés jelentkezik, hiszen sokkal kevésbé képesek ellenállni a különböző környezeti hatásoknak.

 

A külsőségeket tekintve, a legelőnyösebb választás a fém borítás, ami egyértelműen felülmúlja a műanyagot, mondhatni minden tekintetben.

 

A fémházas laptopok jóval strapabíróbbak a műanyag társaiknál, sokkal kisebb a kockázata a sérüléseknek, illetve a szélsőségesebb hőmérsékleti viszonyokkal vagy magas páratartalommal szemben is ellenállóbbak.

 

Éppen ezért, a legtöbb üzleti kategóriás laptop ma már fém, avagy magnézium  borítással készül. 

 

Amellett, hogy nagymértékben megnöveli eszközünk biztonságát és csökkenti a sérülések kockázatát, elegáns megjelenést kölcsönöz és még könnyű is, aminek köszönhetően könnyen hordozhatóak ezek a laptopok.

 

Kinek ajánlott ütésálló laptopot választani?

 

Lényegében mindenkinek ajánlott, hogy laptop vásárláskor kiemelt figyelmet fordítson az ütésállóságra, masszivitásra. 

 

Ugyanis, balesetek bármikor és bárhol történhetnek, elég hozzá egy véletlen leejtés is, melynek következtében pillanatok alatt sérülhet vagy akár tönkre is mehet a laptop. 

 

Nem beszélve arról, hogy sokszorosan megtérül az a plusz költség, amit emiatt kell megfizetnünk, hiszen nem fog kelleni 1-2 év elteltével máris a szervizbe rohanni vagy leselejtezni.

 

De különösen azok számára ajánlott, akik kifejezetten olyan körülmények között használják az eszközt, ahol könnyen megtörténhet a baj. Például egy építőiparban vagy bármilyen műhelyben használt laptopnál rendkívül fontos, hogy védve legyen az ütésekkel és a környezeti hatásokkal szemben. A masszivitás 3 nagykövete 

Dell

 

A Dell laptopok szériái között igen hamar találkozhatunk üzleti kategóriás, felettébb komoly minőségben kivitelezett, fémházas laptopokkal. Többek között ilyenek a Dell Inspiron és Latitude termékcsaládjának eszközei is. 

 

Egyszerre nyújtanak magas teljesítményt, eleganciát, könnyű hordozhatóságot és garantált védelmet. Köszönhetően a vázukban található magnéziumnak, rendkívül alacsony a meghibásodás kockázata.

 

Annak ellenére, hogy egy nagyon szilárd anyagról van szó, a laptopok összsúlya igencsak könnyű. Így fordulhat elő, hogy egy nagyobb teljesítményű üzleti laptop súlya kisebb, mint egy általános felhasználásra szánt műanyag laptopé. 

 

Lenovo

 

A Lenovo laptopok, különösen az üzleti kategóriás ThinkPad-ok, kifejezetten híresek megbízhatóságukról és ellenállóképességükről. 

 

Megbízhatóságának egyik kulcsfontosságú összetevőjét képezi a strapabíró külső, amely a legszélsőségesebb körülmények között is sikeresen helytáll, köszönhetően a karbonszálas külső borításnak és a belső magnézium váznak.

 

HP


A HP szintén szereti fémházba bújtatni üzleti laptopjait, hiszen amellett, hogy a magnézium váz magas fokú védelmet nyújt, igazi prémium megjelenést is kölcsönöz.

 

Kifinomult Elitebook szériáit éppen így alkotta meg, amelyek az említett tulajdonságaik miatt, ma a legnépszerűbb laptopok közé tartoznak az üzleti szférában.


És hogy miért válaszd őket használt/felújított változatban?

 

A prémium minőségű külső jellemzők mellett, belső tulajdonságaik szintén kifogástalanok, hiszen az üzleti kategóriás laptopok jellemzően a legmagasabb minőségű belső alkatrészeket kapják.

 

Mindez pedig annyit tesz, hogy egy ilyen laptop, még 4-5 év rendszeres használat után is képes lehet kitűnő teljesítményt nyújtani. 

 

Mellesleg ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy használt laptop ára jóval alacsonyabb mint egy új eszközé, így beszerezhetsz egy sokkal jobb teljesítményt nyújtó laptopot olcsóbban, csupán azért, mert 1-2 évig használatban volt már.


Ha Te is szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

Keresés