A computerfactory.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer 12 órán belül egy e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 30 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.

Menü

Új helyett használt laptop? Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venned!

Új helyett használt laptop? Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venned!

Laptop vásárláskor rengeteg szempontot kell mérlegelnünk és megannyi döntést kell meghoznunk ahhoz, hogy végül a számunkra legmegfelelőbb eszközt válasszuk ki. Ilyen a kijelző, a teljesítmény, a sebesség, a processzor, a memória vagy a merevlemez kérdése is, de hosszan sorolhatnánk még ezeket a tényezőket. 

 

Azonban vannak bizonyos alapvető kérdések, amelyekről érdemes legelsőként dönteni: Használt vagy új? Ha használt, akkor milyet és honnan?

 

Cikkünkben ezúttal megmutatjuk, hogy miért is érdemes használt laptop mellett dönteni, illetve azt, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, használt eszköz vásárlásakor. 

Laptop vásárlás esetén a legtöbbeknek nem az a legelső gondolata, hogy használt laptopot vásároljon, hiszen a használt szó hallatán, nagyon sokan azonnal nemet mondanak. De miért is van ez így? 

 

A “használt” kifejezésről gyakran a mai napig a megbízhatatlanság és a gyenge minőség jut eszünkbe. Így aki megteheti, hogy újat vásároljon, sokszor el sem gondolkodik a használt gondolatán. Pedig, sokkal több előnnyel jár használt laptopot vásárolni, mint azt gondolnánk.

 

Ha valaki egy kicsit is utánajár a használt/felújított laptopokkal kapcsolatos lehetőségeknek, akkor rájön, hogy valóban érdemes közülük választani.

 

Van egy bizonyos réteg, akik tudatosan választják a használt laptopokat, nyitottságuknak köszönhetően pedig sokkal kedvezőbb áron juthatnak hozzá, jóval magasabb minőségű és teljesítményű modellekhez, mintha újonnan vásárolnák.

 

Persze nem mindegy, hogy honnan és hogyan vásárolunk, illetve az sem, hogy milyen laptopot. Éppen ezért mutatunk most néhány szempontot, melyeket mindenképp érdemes megfontolni, mielőtt bárhogyan is döntenénk.

 

Milyen laptopot érdemes használtan megvásárolni?

 

Ha megfelelő a forrás, akkor szinte bármilyet. Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy az alacsony kategóriás eszközök, nem véletlen kapják ezt a jelzőt. Az alacsony kategória és a hozzá tartozó nagyon alacsony ár, általában gyengébb minőségű alkatrész és anyagfelhasználást jelent. 

 

Éppen ezért nem érdemes egy alapvetően olcsóbb laptopot használtan megvásárolni, hiszen ezeknél már 1-2 év használat után is felmerülhetnek komoly problémák, sokkal nagyobb a meghibásodás kockázata. 

 

Viszont abban az esetben alkalmasak lehetnek ezek az eszközök használtan is, ha például egy idősebb családtagodnak vagy egy kisgyermeknek szánod a laptopot, csupán abból a célból, hogy néha-néha használja rajta a legegyszerűbb programok valamelyikét.

 

Azonban egy közép- vagy csúcskategóriás laptopnál már teljesen más a helyzet. A laptop piac legnagyobb márkái, melyek ilyen magas minőségű eszközöket gyártanak, kizárólag a legújabb és legmagasabb szintű technológiákat alkalmazzák. 

 

Ezekre az eszközökre egytől egyig magas teljesítmény és kitűnő anyaghasználat jellemző, a legkiválóbb belső alkatrészekkel vannak felszerelve. Éppen ezért, az üzleti kategóriás és csúcskategóriás laptopok, használtan is kiválóan funkcionálnak, szinte teljesen mindegy, hogy hány éves az adott eszköz. 

 

Honnan ajánlott használt laptopot vásárolni?

 

Ha használt vagy felújított laptop megvásárlása a cél, akkor bizony egyáltalán nem mindegy, hogy honnan szerezzük be az eszközt. Rengeteg magánszemély továbbértékesíti a használt laptopját, így ez tűnhet az egyik legegyszerűbb útnak. 

 

Ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal, hogy abban az esetben, ha a laptop tulajdonosától vásároljuk meg az eszközt, akkor nem egy szakember fog minket tájékoztatni a laptop tulajdonságairól és esetleges hibáiról. 

 

Gyakran előfordul a vásárló tudatos megtévesztése is, viszont az is sokszor megesik, hogy maga a tulajdonos sincs tisztában a laptopja állapotával és így adja tovább. Ennek következménye pedig nem más, minthogy az átvétel után akár már néhány héttel vagy hónappal előkerülhetnek olyan rejtett hibák, amelyekről nem is tudott a vásárló.

 

Ezzel ellentétben, ha egy használt/felújított laptopokat értékesítő üzletben vagy webshopban vásárolsz, akkor teljeskörű tájékoztatást kaphatsz az adott eszközben rejlő lehetőségekről és az esetleges hibáiról. 

Nem kell félned attól, hogy elhallgatott hibákkal szembesülsz a vásárlást követően, viszont ha mégis felmerülne később bármilyen probléma, akkor ott van biztosítéknak a garancia.

Miért válassz használt laptopot?

 

A válasz nagyon egyszerű. Leginkább azért érdemes használt laptopot, azon belül is üzleti kategóriás eszközt választani, mert ugyanazért az összegért, amit egy vadi új laptopra szánnál, használtan kaphatsz egy magasabb minőségű és teljesítményű eszközt. 

 

A példa kedvéért: lehet, hogy egy új laptopból, csak egy HDD-vel felszerelt változatot tudsz megvásárolni, ugyanakkor egy használt eszközből ugyanazon az áron, egy sokkal modernebb, SSD meghajtóval rendelkező típust kaphatsz. 

 

Mindemellett elengedhetetlen tényező a környezettudatosság is. Ha használtan vásárolsz, akkor Te lehetsz az adott laptop második vagy többedik tulajdonosa, így ahelyett, hogy az adott eszköz leselejtezésre kerülne, nálad tovább használódik. 

 

Ha szeretnél kitűnő állapotú, mégis kedvező áron megvásárolható laptopok közül választani, akkor nézz körül a Computer Factory használt laptopjai között. 

 

https://www.computerfactory

Keresés